Gyakran ismételt kérdések

1Mennyi ideig tart a minősítés megszerzésének folyamata?
A felkészülés minden esetben Önökön múlik, de akár egy-két hét alatt el lehet jutni a minősítésig. A ráfordítandó idő függ a szervezet méretétől és komplexitásától. Eddigi tapasztalataink alapján fél- maximum 2 nap alatt zajlik le egy minősítés, az auditori előkészületre és helyszíni látogatásra fordított időt összegezve. A sikeres minősítést követően 2-5 munkanapon belül kapják kézhez az okiratot digitális és papír alapon.
2Mi történik, ha valami hibát talál az auditor a minősítésen?

Az auditor minden esetben javaslatot tesz a minősítés kimeneteléről a CertUnion felé. Az auditori javaslatok három típusba sorolhatók:

  • minősítésen megfelelt
  • a teljes megfelelésig kisebb javítások szükségesek
  • ismételt helyszíni ellenőrzést igényel.

A döntést minden esetben az ügyvezető hatásköre. Amennyiben szükségesnek ítéljük a megfeleléshez a javításokat, helyesbítéseket, erről értesítjük a szervezetet és az értesítéstől számított 30 napon belül kell teljesíteni az intézkedéseket.

3Mennyire hiteles a SafetyPlace™ minősítés?
A SafetyPlace™ minősítés a CertUnion saját fejlesztése! A CertUnion nemzetközileg elismert akkreditált tanúsítványokat állít ki rendszertanúsításban, ezért a SafetyPlace™ minősítés kialakítása nemzetközileg alkalmazott gyakorlatokon alapul. A SafetyPlace™ minősítés logója beadásra került a nyár folyamán az SzTNH-ba védjegyeztetés céljából. A teljes SafetyPlace™ minősítés dokumentációja pedig elhelyezésre került az önkéntes műnyilvántartásban is.
4Mennyi ideig érvényes a minősítés?
A minősítés 3 évig érvényes, éves felügyeleti eljárás mellett.  Az éves felügyeleti ellenőrzések eredményességét a minősítő okiraton matrica elhelyezésével érvényesítjük.
5Mire gondoljunk, ha a SafetyPlace™ kézikönyv 9. Mérés című fejezetét értelmezzük?
A mérés, minden szervezet működésének elengedhetetlen eleme. Amit nem tudsz mérni, azt nem tudod irányítani, hangzik az ismert szlogen. A mérőszámokat, minden szervezetnek úgy kell kialakítania, hogy kapjon képet arról, miként működik a szervezet a járvány időszak alatt. Egy irodai vagy kereskedelmi tevékenységet végző szervezet esetében például vezetői információ lehet a fertőzött munkatársak száma vagy a karantén miatt otthon töltött napok száma. A mérőszámok kialakítása tekintetében minden szervezet saját magának információt hordozó mérőszámok kialakításában gondolkodjon.